כלים שלא יודעים מה היה שימושם

חדשות כיפה רבני כושרות 22/05/22 16:31 כא באייר התשפב

שאלה

שלום,

בפינוי ביתם של סבי ז"ל וסבתי מצאתי סט כלי פורצלן שאשמח לאמץ.

הכלים היו במקור בשימוש בשרי אך בתקופה מאז סבי נפטר אינני בטוחה שהמטפלות הזרות הקפידו על כך ואיזה תבשילים אכלו בהן. בכל אופן, בשנה האחרונה אף אחד לא השתמש בהם.

האם ניתן להשתמש בכלים? האם צריך להעבירם טבילה?

תשובה

שלום וברכה

כלים שהשתמשו בהם גוים לבישול טעונים הגעלה.

השו"ע (יו"ד קיג, טז) כותב שגם אם מדובר בכלי חרס (ופורצלן) אפשר להכשירם על ידי הגעלה שלש פעמים.

הדבר אמור דווקא אם החשש היחיד הוא חשש בישולי גוים, אך אם ישנו חשש גם למאכלים שאינו כשרים - לדעת רוב הפוסקים אין אפשרות להכשיר אותם.

(לדעת הספרדים, אם עיקר השימוש שלהם לא בחימום במיקרוגל, למיקל להכשירם על ידי עירוי מקומקום רותח יש על מה לסמוך).

בברכה

יצחק דביר