כיצד נער ממשפחה חילונית יכול לקחת את הצעד הראשון לכיוון חזרה בתשובה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/06/20 19:19 כו בסיון התשפ

שאלה

בעקבות התעמקות בתהליך הזהות שלי והמעבר לחיים עצמאיים יותר עם סיום בית הספר והגיוס לצה"ל, חלו בי הרהורים בנושא הדת.

משום כך החלטתי לקחת אחריות ולנסות ללמוד על הדת היהודית ועל המסורת.

אני בא ממשפחה חילונית, חוץ מקידוש בימי שישי וחגים אנחנו לא שומרי מסורת.

מצד אחד אני מעוניין ללמוד על הדת ולנסות לסגל לעצמי אורך חיים הקשור בה, מצד שני זה שונה מכל מה שגדלתי עליו ואין לי למי לפנות.

השאלה שלי היא איך להתחיל? מהם הצעדים הראשונים בדרך?

תשובה

בס"ד

שלו' וברכה

כמו בכל דבר חדש או דרך חדשה שצריך מורה דרך שידריך, כך גם בעניינים רוחנים צריך אדם שיהיה לו מורה דרך בדרכו החדשה. וראוי שהמורה דרך יהיה מוכשר ויודע את הדרך החדשה בעומקה, לא אדם שקרא מעט פרקים ומנהגים אלא אדם שיודע כיצד לא ליפול במהמורות ולא להכנס במקומות מסוכנים, כיצד מתכננים "טראק" ארוך ומיוחד. לכן אפשרות לקבל מדריך טוב יכול להיות רק בגופים ותיקים שעוסקים בהחזרה בתשובה. כגון: ראש יהודי, מכון מאיר, ערכים ועוד', ולהתקרב אליהם כדי לשמוע את דבריהם והדרכתם. לפעמים זה דורש אומץ ונכונות לשינוי, אבל אם התהליך עמוק וטוב הוא מביא בסופו קירבת אלוקים לי טוב.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ