כיצד לדעת אם סלידה היא ממקור תאווה או מקור אמיתי וטהור בנפש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/19 23:22 יב באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

הציעו לי בחור והוא נשמע בעל מידות טובות, המשפחה שלי מכירה אותו ואמרו דברים טובים בחור למדן תלמיד חכם רציני עוזר לזולת וחבר טוב של בעלה של אחותי (הוא זה שהציע את ההצעה).

עכשיו הראו לי תמונה שלו והתגובה הראשונה שלי הייתה צחוק וזה הרגיש לי כל-כך לא נעים, ישלי בעיה עם בחורים גדולים ברוחב הכוונה והוא כזה, ויצא לי לראות אותו הוא באמת נראה בחור נחמד אבל המראה החיצוני מקשה עליי

אני לא יודעת אם זה דבר שהוא נסבל או אפשרי מבחינתי, אם זה דבר שהזמן עושה את שלו, או שזה סלידה מהשורש.

גם אוסיף שתחילה ישר נמנעתי ואחרי שראיתי את ההתנהגות שלו במציאות ועוד אנשים מספרים לי עליו זה נשמע הצעה די טובה.

מצד אחד מרגיש לי לגיטימי לפסול על מראה חיצוני במובן מסוים

מצד שני יש בו ספציפית כמה דברים שכן מוצאים חן בעיני ונשמעים לי טוב.

מרגישה מבולבלת

אשמח לשמוע את דעתך בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

השאלה שאת עוסקת בה היא שאלת יסוד בשידוכים.

ומדוע ?

לכאורה, התשובה הייתה אמורה להיות פשוטה מאוד: בחור מצוין עם מידות טובות, למדן, תלמיד חכם, עוזר וכדו׳ – אלו הדברים החשובים באמת, והעובדה שהוא רחב גופנית הייתה אמורה להיות בלתי משמעותית לחלוטין, הלוא כן ?

אבל למה זה כל כך מסובך ? זה מסובך בשל העובדה שאי אפשר לכלוא את הרגש ואת הרוח, ואם הדבר מאוד מפריע לך - הוא עלול ללוות אותך כל החיים, גם אם זה לא הדבר ה״נכון״ לעשות.

ואם כן – חס ושלום, יהיה מתח מתמיד בינך ובין חלומותייך, וזה מביא פעמים רבות למאבק פנימי קשה, ולא טוב.

מה אפוא עושים ?

את צריכה בראש ובראשונה להיפגש עם....עצמך !

לאמור, אם את חשה שאין ביכולתך להתקשר עם בחורים רחבים – לא תצליחי להכריח את עצמך לעשות את זה לעצמך, ולכן אין לך ברירה אלא לומר שזה לא הולך, אף שיכול להיות שהוא בחור מצוין, וגם יכול להיות שחס ושלום לא תמצאי מישהו טוב כמוהו.

אולם, אם את חשה שבשיח פנימי עם עצמך את תוכלי לחיות בטוב עימו, ולהכיל את העובדה שהוא רחב גופנית, על אף העובדה שאת נרתעת מזה כעת – אל תחמיצי את הקשר הזה בגלל עניינים שהם באמת באמת לא חשובים.

כל טוב ובשרי לנו שמחות