כיסוי ראש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/02/20 11:44 כב בשבט התשפ

שאלה

היי הרב רציתי לדעת מאיפה אני לומדת שנשים נשואות צריכות לשים כיסוי ראש ומה הטעם בכיסוי ראש ומה החשיבות של זה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חז"ל הביאו מספר מקורות לכסוי ראש לאשה. ואחד הלימודים הוא הפסוק "ופרע את ראש האשה" ופריעה היינו גילוי שער האשה.

לגבי טעמים אין אנו מחפשים טעמי מצוות, אלא כיוון שנצטוונו על כך אנו עושים. אמנם אפשר להוסיף נימוקים שמדרכי הצניעות שאשה לא תתיפה בציבור יותר מדאי, אלא תשמור את יופיה וטובה לאיש שלה (כשינשאו). השער הוא אחד הדברים הנאים והיפים של האשה ולא ראוי יופי זה אלא לאיש שלה. כמו כן נאמרו הסברים נוספים שכל אחד יכול להיות נכון, אבל העיקר הוא שאשה צריכה לכסות ראשה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ