כיסוי ראש בשולחן שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/05/20 09:15 א בסיון התשפ

שאלה

שלום הרבנית

במסגרת כתיבת המאמר ע"ש על כיסוי ראש התעוררה לי השאלה- מה הדבר ראוי בשולחן שבת? כאשר בני הזוג נמצאים בסעודת שבת לבדם (ללא ילדים לצורך העניין) האם מותר להיות בלי כיסוי ראש? והאם זה הדבר הראוי?

השאלה התעוררה בי בשבת הראשונה שהייתי בבית עם בעלי. בטח לפי הסוברים שכיסוי ראש הוא כדי לשמור את הצניעות והיופי לתוך הבית, לחיזוק הקשר בין איש לאישה וכו', אזי שולחן שבת (שזה זמן מחבר מאד בין בני הזוג) דווקא להתקשט בשיער הטבעי יהיה הידור.אשמח לשמוע את דעתך

תודה רבה!

ענבר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר לאישה שלא לכסות את הראש בתוך הבית. מידת חסידות לכסות את הראש בבית (עייני בפרוט בקישור להלן).

במסכת יומא (מז.) מסופר: שבעה בנים היו לה לקמחית, וכולם שמשו בכהונה גדולה. ושאלו אותה את קמחית, מפני מה זכית למעלה זו, ששבעה בניך הם כהנים גדולים? השיבה קמחית, "מפני שמעולם לא ראו קורות ביתי קלעי שערי". כלומר, אמרה להם, מעולם לא ראו קירות הבית שלי, את שערות ראשי. ומשמע מכאן שיש מדת חסידות גדולה שלא לגלות את שיער הראש אפילו בבית, ואשה הנוהגת כן ראויה שיצאו ממנה בנים תלמידי חכמים או כהנים.

וודאי מעקר הדין אינך חייבת לכסות את הראש בבית. לטעמי דווקא בשלחן שבת שיש בו קדושה של קידוש, זמירות ודברי תורה, מתאים לכסות את הראש - כמו בהדלקת נרות שבת - גם אצל מי שרגילה בתוך ביתה שלא לכסות את הראש.

לסיכום: בשולחן שבת (שזה זמן מחבר מאד בין בני הזוג ובין ריבונו של עולם) יהיה הידור להתקשט בכיסוי ראש חגיגי - זו דעתי.

קישור לתשובה בעניין כיסוי ראש בבית

https://www.kikar.co.il/%D7%9B%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99-%D7%A8%D7%90%D7%A9.html

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן