כינוי לבעל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/04/22 08:00 ד בניסן התשפב

שאלה

שלום רב,

בדרך של צחוק וכו׳ אני מכנה את בעלי ״רבן גמליאל״ כי ברוך השם הוא מקפיד על המצוות והייתי רוצה שה׳ יגמול לנו על כך… האם מותר לעשות זאת? אני יודעת שרבן גמליאל היה מנהיג רוחני ונשיא ישראל, לא הייתי רוצה לפגוע בכבודו חלילה, אני בחורה שמחה שאוהבת לחיות באווירה של צחוק וכיף. תודה רבה מראש.

תשובה

שלום

אם זה לא נעשה בדרך של זילזול חלילה, אני לא חושב שיש בעיה.

זה טוב מאוד ששואפים כלפי מעלה לאור דמויות מופת, ולכן גם מקובל בעם ישראל לקרוא על שם אנשים גדולים וצדיקים.

גם בגמרא מצינו שכינו אמוראים מסוימים בשם 'משה', למרות שזה לא היה שמם.

כל טוב