כיבוס צאת ט באב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/08/22 08:10 יא באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בבית שלי לצערי כיבסו בתשעת הימים,וגם לצערי הרב אפילו תוך כדי 9 באב.

אני כמובן שמתי את הבגדים שלי בצד עד לצאת הצום.

אמא שלי כיבסה את הבגדים למוחרת הצום בבוקר לומר לפני חצות היום של היום למוחרת.האם השנה זה מותר בשל כך שהצום היה אמור להיות בשבת ונדחה לראשון?

והאם לא מדובר ב"הנאה" מכך שהמכונה פעולה ה9 באב,כי יכול להיות שאז שמו בה מרכך או כביסה( אניני יודעת מה עשו בפועל) ואם כן, מה דין הבגדים?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך.

ההיתר לכבס מלכתחילה הוא רק מאתמול בערב, כלומר במוצאי הצום.

אולם אם בגדיך כובסו קודם לכן - מותר לך ללבוש אותם ואין הם נאסרים.

כל טוב