כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/03/21 20:20 יח באדר התשפא

שאלה

שלום הרב,

יש תוכנית ריאליטי שמשודרת פעמיים בשבוע

ואמא שלי רואה את התוכנית הזאת,

הבעיה היא שהתוכנית הזאת מלאה ברכילות ולשון הרע והרבה מאוד דברים לא טובים

השאלה האם מותר לי להפעיל את הטלוויזיה ולכון את הטלוויזיה על התוכנית הזאת שמבקשים ממני

מצד אחד כיבוד הורים מצד שני גם הם חייבים בכבודו של הקב"ה

מה לעשות?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מבין את האכזבה שלך מכך שאמך רואה תכנית שיש בה תכנים שליליים ומזיקים.

נראה לי שבנסיבות הללו כיבוד הורים גובר. מפני שהרגשת הזלזול שאמא שלך תרגיש ממך, היא יותר חמור.

אם אתה יכול (בנימוס רב ומתוך כבוד) להסביר לאמך את הקושי שלך ולגרום לה להבין זאת בלי להיפגע - זה הפתרון המושלם.