כיבוד הורים וצבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/05/20 20:55 ז בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 18,ובשנים האחרונות הייתי במריבות וויכוחים עם ההורים שלי על חילוקי דעות גדולות ביננו.אני למדתי בישיבה באנגליה,וברצוני להתגייס לצבא ולתת ולהציל ולשמור על מדינתנו.למרות זאת הוריי רוצים שאלמד מקצוע ומאיימים עליי שאם אתגייס הם ינתקו איתי קשר,ולא ארצו שאחזור הבייתה,ואני אהיה מחוק בעיניהם.הם סוברים שאין לי כיבוד הורים בכך שאני רוצה להתגייס.האם זה נכון מה שההורים עושים בזה שהם מאיימים עליי?מה כבוד הרב היה עושה במקומי (מה היית עושה אם היה לך בן כזה?)

והאם יהיה לי מותר להתגייס?עם מי הצדק?

בברכה !

תשובה

שלום

גיוס לצבא הוא מצווה, ולפיכך אין חובה להקשיב להוריך. חשוב שתתגייס, ובמסגרת דתית ככל הניתן, וקרבית ככל הניתן.

אל תדון את הוריך, אל תחשוב שהם טועים, אלא רק תכבד אותם כל העת למרות שהם נוזפים בך. ובנושא הזה, עשה כפי שאתה הצעת, התגייס.

כל טוב