כיבוד אם - אמא לא נענית להיותה מלכה בבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/07/21 07:23 יב באב התשפא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב.

יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי והיא שאני לא מצליחה בשום פנים לכבד את אמא שלי.

בכל שנה ביום כיפור אני מבקשת שאני אצליח לכבד אותה ובכל פעם נכשלת ומתייאשת. אני מבינה שזה כנראה נסיון שאני לא אעמוד בו אף פעם.

אני אציין קודם שאמא שלי היא אישה מקסימה ועדינה ולכן כשאני פוגעת בה זה כואב לי אבל אני אסביר את הנקודה שלי. לאמא שלי יש תפיסות של פעם (פרימיטיביות יחד עם זה שהיא אוהבת להישאר במקום שלא ולא להתפתח אפילו לקרוא משהו שייתן לה קצת מעבר) . היא גם מאוד מקטינה את עצמה לעומת אחרים שזה אומר לכבס לאחים שלי הגדולים או לשטוף את הבית שזה נראה לי לא הגיוני ולא מכבד את עצמה. אולי היא מבינה שאם היא לא תעשה את זה אז כביכול היא לא נחוצה. אני לא מוכנה לראות אותה משפילה את עצמה ולא מוכנה שהיא תעמוד ותשטוף כלים אצלי בבית שהיא מגיעה להתארח כי זה לא כבוד של אמא. זה פשוט מוציא אותי מהכלים שהיא לא נותנת לי לכבד אותה. זה נשמע הזוי אבל זה המצב. במקום שהיא תהיה המלכה של הבית היא עושה את עצמה השפחה.

אני שואלת שאלה את אבא שלי והיא עונה במקומו. או שואלת שאלות שהיא יודעת את התשובה עליהן או סתם שאלות כדי להרגיז כי זה הכיף שלה.

כל דבר שהיא תעשה ירגיז אותי דווקא כי זאת היא. אם אדם אחר ישאל אותי את אותה השאלה אני לא אכעס. ואני לא רוצה להרגיש ככה! באמת רוצה להתייחס אליה באותה צורה שאני מכבדת את אבא שלי. אי הסימטריה הזו מתסכלת.

אשמח לעצה טובה

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על המגמה שלך. מצוות כיבוד אב ואם היא מהחשובות שיש, מופיע בעשרת הדיברות, והתקבל כבודם לכבוד שכינה.

השאלה שאת שואלת היא כמובן לא שאלה הלכתית, אלא מכוונת לעצה טובה.

הניחי לה.

הניחי לה כי זה מה שהיא רוצה לעשות.

יכול להיות שהפרשנות שלך נכונה, וזו הדרך שהיא חשה שהיא נחוצה - רצונה אפוא הוא כבודה, וזה הכיבוד הגדול שיש;

יכול להיות שכבוד המלכה שלה הוא דווקא להיות בביתך ולשטוף כלים כשאפשר לעזור - זהו אפוא כבודה.

הניחי לה ללכת בדרכה.

חז״ל לימדו שלעתים אדם יכול להעביד את אביו בטחינה קשה ברחיים - וזה יהיה כיבוד אב ואם שלו. הכל בהתאם לנסיבות.

כשהדברים פוגעים בך - אזי את רשאית כמובן לרצות בשינוי. מותר לך לומר לה את זה.

אבל כשהדברים הם מה שהיא רוצה לעשות - הניחי לה.

וזה יהיה כיבוד ההורים הגדול שלך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן