כוונה במצווה-שירות צבאי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/09/20 20:17 ב בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב,

לפני זמן קצר התגייסתי לשירות קרבי ב"ה.

ידוע שמצוות צריכות כוונה, ואני לא כיוונתי ממש לקיים מצווה בכך. לפחות לא כל הזמן.

1. האם מה שעמלתי עליו עד עכשיו בצבא לא נחשב לי כמצווה? שהרי לא כיוונתי כ"כ לשם מצווה- אפילו לא ממש ידעתי לשם איזו מצווה לכוון.

2. לשם איזו מצווה עלי לכוון בשירותי הצבאי?

תודה רבה הרב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. זו מצווה שהעיקר בה התוצאה, וכן היא מצווה שיש בה מעשה, ולכן יצאת.

תתכוון כעת כראוי.

ב. כיבוש א"י, הצלת ישראל מיד צר, וקיום דין תקנות הקהל של רוב.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן