כוהן או לוי?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/07/22 12:03 ב בתמוז התשפב

שאלה

שלום, רציתי לשאול, אם שם משפחתי הוא סעדון (הסבים שלי באו ממרוקו מצד אבא) אז אני לא ידועה כמישהי מהכוהנים נכון? שאלתי רב בעבר באתר אחר והוא אמר שסעדון אינם ידועים ככוהנים, זה נכון? פשוט אני חשבתי שבעתיד כנראה אתהב במישהו מחו"ל כי ארמה לגור שם והוא יעבור גיור, אבל הבנתי שלכוהנים אסור להתחתן עם גויים אפילו כאלה שהתגיירו? או שזה רק תקף לדתיים אדוקים? (החלק עם הכוהנים). אני פשוט ממש דואגת כבר כמה ימים והייתי רוצה לדעת, אני מתביישת לשאול את אבא שלי ואני לא יודעת איך להעלות את הנושא אז לכן פניתי לכאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שום בושה לשאול אבא או סבא לדעת מאיזה ייחוס אתם, כהנים, לווים או ישראלים. כל הסימנים של שמות משפחה אינם מדויקים ואינם מוחלטים, רק מסורת בית אבא היא מדויקת. אין חובה לשאול בשאלות של גיור, אפשר סתם להתעניין במוצא המשפחה ולקבל תשובה די מוסמכת מאבא או סבא. כמו כן השאלה הזו לא מובנת כלל, מכיוון שמדובר על גבר שיעבור גיור, א"כ לו אין בעיה להתחתן עם כהנת הבעיה היא הפוכה, כשאר יש כהן שרוצה להתחתן עם גיורת, זה דבר שאסור. אבל לא בצורה ההפוכה. בכו"א ראוי שתדעי את היחס המשפחתי שלכם. זה לכבוד ולתפארת "לבית אבותם".

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ