כהן שליח צבור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/19 20:57 יח באייר התשעט

שאלה

כהן שליח צבור שהוא כהן יחיד בתפילת שחרית.

האם עדיף שישא כפיו במקום שעומד בו, תוך חליצת נעליו מבלי לגעת בהן,

או לחילופין אחרי שיגמור את תפילת הלחש, מישהו אחר יאמר את חזרת הש"ץ, כך שהכהן יוכל לישא כפיו ולבסוף הכהן יאמר קדיש תתקבל ?

תזכו למצוות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי עדיף שלא יהיה כהן שליח צבור, אז יוכל לעלות כרגיל, (עיין מ"ב סי' קכח ס"ק פד, בבאור הלכה מקל בהכי), אבל אם הוא הש"ץ עליו לחלוץ נעליו לפני תפילת י"ח, וינוע מעט ברצה ולאחר מכן בברכת כהנים.

את הקדיש תתקבל יגיד מי שאמר את חזרת הש"ץ שהיא תפילה שתתקבל תפילת הציבור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן