כדורסל בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/02/19 08:09 כו בשבט התשעט

שאלה

האם מותר לשחק כדורסל בשבת תודה

תשובה

שלום

כתוב בשלחן ערוך (סימן ש"א) - "בחורים המתענגים בקפיצתם ומרוצתם, מותר". כלומר, כשזה נעשה לשם תענוג (ולא לשם רפואה או חיזוק השרירים) אין איסור בדבר.

מצד שני, מן הראוי לשים על לב את דברי 'שמירת שבת כהלכתה' (בתחילת פרק ט"ז) בפתיחתו לדיני משחקים בשבת - "כל הדינים המובאים בפרק זה אמורים לגבי ילדים שלמטה מגיל בר-מצוה (או בת-מצוה) בלבד, ואילו אחרי עוברם גיל זה - ודאי רצוי שימנעו עצמם ממשחק בשבת וביו"ט, כי השבת, חמדת הימים, לעונג ניתנה, עונג רוחני מעין העולם הבא, וכל המכבדו מעשות בו דרכיו - נותנים לו נחלה בלי מצרים".

שבת שלום