כבד- מליחתו בזמן הצליה

שלום וברכה

שאלי היא בנושא צללית כבד.

קיבלתי דעות סותרות : האם יש צורך להמליח את הכבד בזמן צלייתו ,כן /לא?

בהנחה שהתשובה היא חיובית:

האם צריך דווקא מלח בישול?

מה קורה אם אכלתי כבד צלוי שלא הומלח?

תודה מראש

תוכן התשובה:

אתה מדבר על דבר המכונה "מליחה לצלי" דהיינו לפזר מעט מלח גס(מלח לבישול) ע"ג הכבד סמוך מאד לצליתו. זה מסייע לאש למשוך את הדם החוצה.

אשכנזים-כתוב שרמ"א שנוהגים.
ספרדים-לא כתוב בשו"ע. אמנם כתוב בבן איש חי ובכף החיים שנהגו. וכל עידה יעשה לפי המנהג שלו.

אשכנזים- לאחר לצליה נוהגים לשתוף כמה שניות את הכבד מתחת הברז. בלי עם סבון ובלי עם סקוצ'ברייט.

אם לא מלחת (ולפי מנהגך צריך למלוח) מותר לאכול. ולא לשכוח למלוח בפעם בבאה.

התשובה התקבלה מהרב משה כ''ץ,
כו בתמוז התשסד
,
15 ביולי, 2004
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

לאה ושמחה גולדין צילום: פלאש 90

אביו של החייל החטוף: "ראש הממשלה הפך אותנו למדינה של פראיירים"

קרא עוד