ישיבות הסדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/12/18 00:38 ו בטבת התשעט

שאלה

שלום רב לכול צוות רבני מכון התורה והארץ אני תלמיד שיעור א׳ שהיה בישיבה גבוהה ובעקבות קשיים פנימיים נפשיים שהיו לי שם עזבתי את הישיבה מכיוון שנכנסתי לאותה ישיבה הגבוהה שאני לא כזה דתי בתור מטרה לעבוד על עצמי והבנתי שאני לא יכול לשרוד שם הרבה זמן כי ביטלתי את עצמי שם מהרבה בחינות אם זה בספורט שלא היה לי חשק ועוד כול מיני דברים בעקבות האווירה הכבדה שהייתה שם הרגשתי שאני נאבד ולכן עברתי לישיבת שילובים שמצאתי לנכון לעבור לשם ועכשיו אחרי שאני שם ובאמת טוב לי אני מרגיש שהתחלתי באמת להיכנס יותר לעולם של תורה ופתאום עולות בי חששות שחבל שעזבתי את הישיבה הגבוהה כי אולי אני צריך

עוד זמן ללמוד תורה לפני הגיוס כיוון שאני עושה חיול עוד מעט ומתגייס מוקדם יחסית ואין אפשרות לצאת מהחיול אם משהו כזה יש לי רק אפשרות לעשות דחש בשנה אבל אני מחויב למערכת הצבאית בשנה יותר וזה ממש

לא שווה לי אז רציתי לדעת האם לא לתת למחשבות הללו להשפיע עליי ולהמשיך בכול הכוח עד הגיוס ובעזרת ה אחרי השירות הצבאי לעבור למקום ברמה יותר גבוהה ושזה לא סוף העולם שאני מתגייס יחסית מוקדם ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם המחשבות שלך הן אמיתיות ולאחר ליבון (אפשר עם חבר טוב או רב קרוב) לך אחר מחשבותיך. באופן כללי טוב לו לאדם שיעשה את רצונו, יש בכך עצמה רבה. עדיף ללכת בדרך שאתה סולל לך מאשר להיצמד להנחיות וכללים. ככל שתוכל להתקדם בגיל צעיר עדיף. לצבא אין משמעות מתי מתגייסים (בודאי לא כזקן) אבל ללימוד יש משמעות רבה השנים הללו. על כן ברר לך את מחשבותיך וראה אם לבך חפץ לעשות רצון אביך ולהתקדם בתורה השתדל להשיג מטרה זו, ואי"ה בעתיד תוכל להשלים את הדברים הנוספים החשובים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ