ישיבה בסוכה בימי הקורונה - חלק שני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/09/20 00:37 ז בתשרי התשפא

שאלה

אני גר בבניין רב קומות עם סוכה גדולה ל- 5 משפחות, ישיבה בסוכה בצוותא למס' משפחות מסוכנת. בליל החג יש בעיה בחלוקת זמנים. מהן אפשרויות ההלכה לזמן הזה של הקורונה?

לחילופין, האם בשעת הדחק ניתן להסתפק בארוחה אחת בסוכה ביום החג בבוקר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

להתחלק כך שכל גבר יכנס בלילה לעשות קידוש, לאכול פת, ולברך ברכה"מ. יש זמן עבור כולם, אחד אחרי השני. נשים פטורות. אחרי שהגבר חוזר מהסוכה, תעשו בבית כעין ארוחת חג, ואתה לא תאכל בה פת או מזונות.

ביום כנ"ל. אם אין אפשרות בבוקר, אזי תעשה קידוש ותשתה רביעית יין, ותאכל פירות מחוץ לסוכה. ומאוחר יותר כשיש אפשרות במשך היום, תעשה בסוכה המוציא על לחם משנה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן