ימי בין המיצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/07/14 16:26 י בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב

אני דתיה ועובדת במקום עבודה חילוני

ב 27.7.14 כלומר כ"ט תמוז יש אצלנו כנס חברה בסינימה סיטי בגלילות בו עומדים לנאום המנכ"ל וסמנכ"ל על כל מיני שינויים בחברה ואח"כ להקרין סרט ישראלי - "אפס ביחסי אנוש "

האם מותר ללכת בימים אלו למקום כזה ?

האם מותר אחרי הנאום להישאר לסרט ?

תודה מראש

סמדר רז

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין המקום גורם ועל כן אפשר ללכת לכינוס עצמו. לגבי הסרט, לפי שם הסרט נראה שעיקרו נועד לחיזוק יחסי אנוש, (הדבר צריך ברור). מכיוון שעיקרו לשיפור יחסי אנוש נראה שאין לאסור אלא א"כ יש שם דברים לא צנועים וכדו', אבל מבחינת שלשת השבועות אפילו אם יהיה שיר בסרט אין לאסור.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון