ימי בין המיצרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/17 07:45 יח בסיון התשעז

שאלה

שלום רב,

אני ואשתי רוצים לטוס לחו"ל ב9 ליולי ויום אחרי זה מתחיל בין המיצרים .

האם יש בעיה לטוס לחו"ל? בעיקרון זו חופשה שבעיקרה זה ים ובריכה .

תודה ,

אור

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין איסור רחיצה בשלשת השבועות אלא מר"ח מנחם אב (לבני אשכנז) ואילו בני ספרד לא רוחצים מז' מנחם אב. על כן אין איסור טיסה לחו"ל (מלבד האיסור התמידי על היציאה לחו"ל שעליו אינני דן כעת). אמנם בודאי שאין מקום לשירה וריקודים בימים אלו, אבל זה תלוי בכל מסלול ומסלול לפי התכנון.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן