ילד מוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/02/20 11:23 כו בשבט התשפ

שאלה

הי אני כותבת זאת באמצע הלילה אחרי הרבה קשיים וזיכרונות במהלך היום שלא נותנות לי מנוחה

היום בצהריים יצאתי בשליחות אמי לערוך קניות..

כשהגעתי לסופר המבוקש הבחנתי שהקופאי הראשי מדבר עם שני ילדים קטנים מפה לשם הבנתי שמדובר בילדים וכן גם אשתו הייתה שם..

כשאני מתחילה את הקניות אני שומעת את האבא( הקופאי) אומר לילד שלו שלו ידחוף את העגלה( הילד דחף את העגלת קניות שאחותו הקטנה הייתה עלייה) הילד לא הקשיב ועשה זאת גם בפעם השניה... בפעם הזאת האב התעצבן על ילדו ( ניראה לי כבן שלוש וחצי או ארבע) צרח עליו שהוא מסכן את אחותי הקטנה( נראתה לי בת שנתיים) ואז הקופאים לקח את בנו החוצה והיכה אותו, הילד היה עם דם בפה ( לא ראיתי אותו מכה אותו, כי כאב לי לשמוע את הצרחות שהרים האבא על בנו הפצפון ונסעתי ללכת מהאזור ולא לשמוע.. אבל כשהילד נכננס, ראיתי על פניו דם שיוצא מפיו... ואת האבא אומר לאשתו ״תנגבע לו... זה מהסטירה שנתתי לו״ הקופאי גם לקח טישו וניקה את הכניסה כנראה שכם שם היה דם...

אחרי שהילד נכנס ממרר בבכי האב צרח עליו שהוא עושה לי בושות ושיפסיק אחרת הוא יתן לו עוד מכות ( היה לי מאוד קשה לשמוע זאת וגם פחדתי מאפה אה ולא התערבתי.. אבל אני כן זוכרת שקונים שהיו באזור ניסו לדבר עם האב שירגע , אל זה לא עזר הוא רצה לחנך אותו)

אני כותבת זאת עם הרבה רגשות מצפוניים ברור לי שהילד הזה הוא מסכן והוא ילד שחוטף הרבה..

קשה לי לחשוב של לילד הזה יהרסו החיים ( הוא יכול להידרדר לפשע ואולי גם להיות בעצמו אבא מכה)

מה ההיתי יכולה לעשות????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תודה על הערנות ותשומת הלב.

קשה לשמוע ילד בוכה ובודאי ילד שבוכה בגלל מכות שקיבל, ובייחוד שזה נעשה לעיני אנשים אחרים.

נראה שכדאי לפנות לבעל הסופרמרקט או המנהל ולספר את הסיפור, כפי שכתבת, ולבקש שהוא יבדוק את הנושא לעומק. ואם לא לפחות שיתן את שם הקופאי כדי להגיש תלונה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ