ילדה ערביה בכיתה עם ילדים יהודים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/10/21 13:36 כז בתשרי התשפב

שאלה

התקבלתי כמורה מחנכת בכיתה קטנה בבית ספר חילוני בדרום.

לאחר שנכנסתי לתפקידי גיליתי שאחת מתלמידותי היא ערבייה...

(מסתבר שזה לא דבר נדיר בבתי ספר חילוניים..)

אציין שזו ילדה קטנה בכיתה א' שבשל בעיות קשות בביתה גדלה בפנימייה.

שאלות רבות עלו בליבי...

א. האם ההתייחסות שלי בפועל צריכה להיות שונה? כי הרי עם ישראל עם קדוש. "אתם קרויים אדם" וכו' והגוי אינו קדוש ועלינו להיבדל מהם. יש הבדל מהותי תהומי ביסוד הנפשות בין ישראל לעמים.

ב. לא תחונם- לא תיתן בהם חן האם מותר לי לשבח בפרהסייא את התנהגותה הטובה ולגרום לה אפילו להיות מודל דוגמא לכל יתר התלמידים? (תראו את ... איך היא יושבת איך השולחן מסודר וכו...)

ג. האם הקלף של "מישום דרכי שלום" תקף כאן ועלי להתייחס אליה באהדה כמו לכולם? או שזה רק כשישראל בגלות ויש סכנה ממשית ולא כשלישראל יש ריבונות ואנו בארצינו...

ד. ההיגיון אומר.. זה לא יפה להפלות... אסור לפגוע... היא לא אשמה... האם זהו ההיגיון של התורה או שואהבת לריעך ורגשות חמלה הם רק כלפי יהודים?

ה. אסור לחלל שבת על גוי שטובע בנהר, אסור לחלל שבת בכד לילד גויה..

אבידת גוי איני צריכה להשיב...

איסור התבוללות וקירוב דעת עימם חמור מאוד...

איך עלי לפעול? ומה עלי לחשוב? כמה להשקיע בה? את כל כוחות הנפש שלי כמו שאני פועלת להצלחת ילדים יהודים??

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

לא מומלץ ליצור בתי ספר מעורבים ליהודים וערבים. אך זו אחריות של הממונים הממשלתיים על כך, ולא שלך כמורה במערכת הנתונה.

לשאלותיך-

יש להשקיע בתלמידה זו כמו בשאר הבנות, כולל במחמאות הנצרכות לסדרי הלימוד והעידוד בגיל זה.

אין בזה לא תחנם לסוגיו השונים, ואין בזה טשטוש סגולת ישראל.

בשל היותה עם בעיות קשות בביתה, יש להיות יותר עדינים עימה משאר התלמידות, וקשובים לצרכיה ולכאביה.

בהצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן