ייחוד בטיול

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/11/18 22:16 ג בכסלו התשעט

שאלה

היי הרב,

אני וחבר טוב הרבה זמן מתכננים לטייל.

לעשות חלק מהקטעים המוכרים והמטויילים של שביל ישראל.אבל אז הבנו שיכולות להיות עם זה בעיות ייחוד או שיש בעיה עם השינה ..

והשאלה שלי היא-אם בשינה יהיה מרחק בינינו ואנשים אם זה יהיה עדיין בעייתי?

ואם יודעים מראש שהמסלולים מטויילים האם זה אפשרי לקיים את הטיול..או שיש גם בעיות אחרות שאנחנו לא מודעים אליהן?

אשמח לתשובה מפורטת.

תודה מראש:)

תשובה

שלום.

ייחוד זו הלכה אחת שצריך להקפיד עליה, גם בטיולים וגם בלילה ובכל מצב.

הדין הבסיסי של יחוד, זה שלא תהיו במקום שבאותו זמן לא נמצאים שם אנשים אחרים, ולא צפויים לעבור שם אנשים אחרים.

למשל, אם אתם בשטח שומם, ואין מטיילים אחרים באזור, זה בהחלט יכול להיות יחוד.

אותו דבר לגבי הלילה.

מלבד איסור יחוד,יש את נושא הצניעות באופן כללי.

האם שינה בקרבה אחד לשניה (גם אם אין איסור יחוד) זה צנוע? ודאי שלא. השינה צריכה להיות במקומות נפרדים.

גם לגבי הטיול עצמו, תעשי את החשבון האמיתי, האם המציאות של טיול, כששניכם לבד (גם אם אין יחוד), זה לא מצב של קרבה יתירה, שחורגת מהנהגה של צניעות?

התורה מכוונת אותנו לכך שכל ענייני הקרבה בין איש לאישה, גם הפיזיים וגם הרגשיים, יישמרו לקשר בין בני זוג נשואים.

האם היית רוצה בן זוג שהיה קרוב פיזית או רגשית לאישה אחרת לפנייך או מישהו שאת האחת והיחידה שלו?

האם את חושבת שהוא ירצה במישהי שהייתה בקרבה פיזית או רגשית לגבר אחר לפניו או במישהי שמבחינתה הוא האחד והיחיד?

זה ניסיון לא קל, אבל יש לו השלכות משמעותיות על חייך, על עבודת ה' שלך, ועל הבית שתזכי להקים עם האחד והיחיד בזמן המתאים.

בהצלחה