שאלה
שלום!
אני עובדת בחנות בה עובדים שני אנשים טרנסגנדרים(אחד שעובר תהליך שינוי לבת ואחת שמגדירה את עצמה כבן ומבקשת שכך יפנו אליה) תמיד ידעתי על אנשים כאלו אך הם לא היו בטווח הקרוב אליי ולכן גם לא עלו לי שאלות לגביהם, אך בעקבות העבודה איתם ישלי כמה שאלות
1. מה היחס של התורה לגבי אנשים כאלו(ובכללי לגבי הקהילה הגאה)
2. איך אני אמורה להתייחס אליהם? כאילו מצד אחד קשה לי עם חיים המנוגדים להלכה מצד שני אני משתדלת לכבד אותם
3. איך אני אמורה לנהוג עם העניין של שמירת נגיעה?
תודה רבה!
תשובה
שלום וברכה
שלום וברכה
אני מבין את המצוקה ואת הנבוכות שלך ביחס למציאות המורכבת הזו.
מה אני מציע לעשות ?
ראשית, לזכור ש"חביב אדם שנברא בצלם", והם בני אדם ככל בני אדם אחרים, ומתייחסים לבני אדם כפי שמתייחסים לבני אדם.
כואב הלב על התסבוכת שהסתבכו בה, שהיא אכן מנוגדת לדרכה של תורה, ועובדה זו נמצאת ברקע ההתייחסות, אולם בפועל – אנו מתייחסים כאנשים האחד לשני גם כלפי מחללי שבת ואוכלי אוכל לא כשר, ומצליחים לחיות בשני העולמות גם יחד: גם לכאוב את המציאות הזו, ולראות בה מעשה שהוא אסור על פי תורתנו הקדושה והנצחית, וכואב מאוד, וגם להתייחס כראוי כבני אדם לבני אדם.
אין הלכות מובהקות שנכתבו למציאות המורכבת הזו. נראה נכון להתייחס מבחינת "שמירת נגיעה" לתודעת ההופעה כלפייך, ולא לפי המין ה"אמיתי", כלומר: אם מדובר במי שנראה כאישה ונוהג כאישה – כאישה, ולהפך.
כל טוב