דימום לא צפוי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/05/22 21:19 יח באייר התשפב

שאלה

שלום הרב,

רציתי לשאול לגבי יחסי אישות, באחת הפעמים בעבר בן זוג לשעבר ביצע מין אוראלי, וללא ידיעתנו התקבל באופן מפתיע הוסת, והתגלה כשבטעות הדלקתי את מתג האור ליד המיטה, כמובן שמיד פסקנו. מה ניתן לעשות על פי ההלכה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש עקרון: "אונס רחמנא פטריה" - אדם שנקלע למצב של עבירה מבלי שיכול היה למנוע זאת - אין בכך עבירה. לכן אם אתם הופתעתם לחלוטין אין עבירה.

אפשר לומר שהדימום הפתיע רק אם הקפדתם על הלכות הרחקה בזמן שצפויה להיות ווסת.

פירוט בקישור להלן: https://ph.yhb.org.il/category/%d7%98%d7%94%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a9%d7%a4%d7%97%d7%94/18-06/#halacha2