יחסי אישות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/12/19 12:44 ד בכסלו התשפ

שאלה

אני ובעלי נשואים 3 שנים, + ילד בן שנה וחודשיים, ילדתי בניתוח ואמרו לי ביציאה מביח לא להיכנס ליהריון שנה. במהלך השנה עברתי סדרת בדיקות לגבי ההירון כי ילדי נולד לפני הזמן במשקל נמוך. בהוראת רופא אמרו לי לא להיכנס להיריון עד שיבררו נושא של כרישיות ועוד...

הרב שלנו יודע זאת ,אך ,רציתי לברר אם אסור לי להיכנס להריון ממילא, מה הקטע עם "זרע לבטלה" -הרי הוא בכל מקרה לבטלה אם הוא לא על מנת להיקלט. הזרע לא מיועד לפריון אלא להפך. אז השאלה שלי האם מותר לקיים יחסים בלי להקפיד שהזרע יוצא רק בתוכי ?

אשמח למענה ?

תשובה

שלום

מותר לך הלכתית למנוע הריון ע"י נטילת כדורים, או על ידי התקן תוך רחמי. מדובר בפרוצדורה מהירה וקלה, עם סיכויי הריון נמוכים מאד.

כל טוב