יחסי אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/05/18 11:43 כו באייר התשעח

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לדעת: האם מניעת הריון נחשבת כזרע לבטלה? (כמובן שהזוג נשוי)

אשמח גם להסבר, מכיוון ששאלה זו עוררה ויכוח.

תודה רבה מראש !

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זרע לבטלה, עיקרו רק כשיחסי האישות אינן כדרך העולם, אבל כשיש יחסי אישות רגילים (ללא מפריעים חיצוניים) אלא מסיבות אחרות אין עיבור אין זה זרע לבטלה. כשם שמותר לחיות חיי אישות גם בימי הריון למרות שברור שזה לא יביא לידי פריה ורביה, וכן זקן וזקנה חיים חיי אישות למרות שאין מצב של הריון. אבל אם עושים דברים שהזרע לא יוכל להקלט אצל האשה (בתנאים מסוימים) יש בכך שלא כדרך העולם, ויש (לפעמים) גם זרע לבטלה. הנושא ארוך וסבוך וכתבתי רק תמצית של תמצית.

ראו בטוב ירושלים

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ