יז בתמוז תשעה באב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/06/20 14:08 ז בתמוז התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב

מהם האיסורים בשלושת השבועות שבין יז בתמוז לתשעה באב?

חוץ משמיעת מוסיקה ותספורת/גילוח

תודה ויישר כוח...

שאלה נוספת

מה נהוג לעשות בתשעה באב כשאומרים שלא לומדים תורה כי תורה משמחת את הנשמה?

שאלה אחרונה בצומות הנ"ל אסור לשטוף ידיים בסבון כי צריך להיות בצער ולנטול ידיים רק עד קשרי האצבעות שאלתי מה עושים (במחילה מכבודך) כאשר נדרשים לנקבים (גדולים) ויש להיטהר ונייר לא מספיק בהיטהרות וצריך מים וסבון?

(במחילה מהשאלות האינטימיות)

תודה מעומק הלב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מיז בתמוז עד ר"ח מנחם אב, לבני אשכנז אסור גם להתחתן, וכמו כן אסור ללכת במקומות מסוכנים, שיש בהם חששות מיוחדים. מר"ח בני אשכנז לא מתרחצים לתענוג ובני ספרד רק בשבוע שחל בו. כמו כן מר"ח לא אוכלים בשר עד אחר הצום (בני ספרד אוכלים א' מנחם אב בשר). כמו כן בני אשכנז לא לובשים בגדים מכובסים ומגוהצים (בני ספר רק בשבוע שחל בו).

בתשעה באב לאחר הקינות ואיכה אפשר לקרוא אגדות החרבן, ואפילו מספרי יוסיפון, וכן אפשר לקרוא על השואה וחרבן שליש מהעם היהודי, או דברים אחרים שמביאים לידי כאב לב.

כל לכלוך רוחצים במים ואם צריך גם סבון, כולל אשה שהחליפה חיתול וכו' או מי שהתלכלך מטיט וכדו' אפשר לשטוף ולרחוץ, רק רחיצה של הנאה מותרת ואילו רחיצה לנקיון בלבד לא נאסרה. כמו כן מותר לעבור בנהר אם הולך לשמוע שיעור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .