יזכור ביום הכיפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/10/19 10:28 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ברשותך מספר שאלות:

1)עד כמה יש חשיבות לתפילת יזכור במנין. השנה זאת השנה הראשונה שאני אגיד לצערי יזכור. אני אשכנזי שמתפלל בבית כנסת ספרדי כך שלא בהכרח תהיה שם התפילה (אם כי אני אבקש). עד כמה זה מהותי?

2)התרת נדרים של ערב ראש השנה מתירה דברים שעשיתי באופן קבוע? (אמירת תהילים מדי יום, תפילה מסוימת ביום שישי בערב מהסידור).

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, גם בעת הזו - תנוחמו מן השמיים.

תפילת יזכור היא בעלת שני פנים. מחד גיסא, אין לה תוקף הלכתי של ממש; מאידך גיסא, הקפידו מאוד לאומרה, ועובדה היא שבחוץ לארץ הימים הכי מלאים של בתי הכנסת הם הימים בהם אומרים יזכור.

ברם, נהוג גם בבתי כנסת ספרדיים לעשות עילוי נשמה. אם לא יעשו - אתה כמובן יכול לומר את התפילה כיחיד.

התרת נדרים של ערב ראש השנה אכן מתירה את הדברים האלה. כאשר מדובר בנדר ממשי - צריך לעשות התרת נדרים ספציפית.

כל טוב וגמר חתימה טובה