יוסף הרמתי, נוצרי בסנהדרין?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/12/11 10:10 ד בטבת התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב.

על פי וקפדיה בערך זה כתוב "יוסף הרמתי מוזכר בברית החדשה כבעל חלקת הקבר בו נקבר ישו לאחר צליבתו. יוסף היה תושב רמתיים ועל פי המסופר בבשורה על פי מתי כ"ז 57, היה חבר סנהדרין. על פי הבשורה על פי לוקאס הוא האמין בישו, ועל פי הבשורה על פי מרקוס הלך לפונטיוס פילאטוס וביקש את גופתו של ישו. יוסף רכש את התכריכים (על פי מארק ט"ז 46) והוריד את גופת ישו מהצלב בגולגותא, ואז בסיועו של ניקודמוס קבר את ישו בקבר שנכרה עבור יוסף, בנוכחות מרים המיגדלית, מרים, אם ישו ומספר נשים נוספות (לוקאס כ"ג 53- 55"

שאלותי :

1)האם יוסף הרמתי שמוזכר במתי היה הכן חבר סנהדרין?

2)האם ידוע עליו משהו חוץ ממקור זה? 3)והאם יתכן שחבר סנהדרין יאמין באותו האיש?

בתודה.

תשובה

שלום

א.יתכן
ב.אינני מכיר מקור יהודי. בנצרות יש עוד כמה תאוריות לגביו ולגבי מהותו בנוסף למה שהבאת, ואין כאן המקום לפרט ענייני ע"ז
ג.בהחלט, הסנהדרין היתה צדוקית בחלק מהזמן ולא נאמנת לתושב"ע

כל טוב