יום פטירתה של ציפורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/07/20 11:49 כב בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

לא מזמן חקרתי קצת על דמותה של ציפורה, אשת משה רבנו, וממש התחברתי אליה.

החלטתי שאני רוצה להדליק נר לעילוי נשמתה ביום פטירתה אך לא הצלחתי למצוא תאריך.

האם הרב יודע מה התאריך, ואם אין אחד כזה- מתי אפשר להדליק?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אין אנו יודעים את יום פטירתה.

מה אני יכול להציע ?

לפי חז"ל, דברי מרים ואהרון על "האישה הכושית" שלקח משה (במדבר פרק יא) נאמרו כלפי ציפורה, והם נאמרו בשבוע האחרון של חודש סיוון. מרים הנביאה הייתה מצורעת בשל כך עד ל' בסיוון, ובא' בתמוז התרחשה הפרשה הבאה - שליחת המרגלים.

אולי יהיה נכון לקבוע את יום ציון מיוחד בל' בסיוון, היום שבו שבה מרים למחנה ישראל, ואפשר שהיה פיוס בינה ובין אחיה וגיסתה ?

כל טוב