יום כיפור חרדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/10/19 18:53 כח בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב

ניסיתי להתגבר על הפחד ולא לשאול או להתייעץ אבל זה חזק ממני..

נכנסתי ליום הכיפורים בחרדה גדולה. עמנ שלא חלילה לטעות החבאתי את כל האוכל והשתיה ובכז כל הזמן היו מחשבות שמא אטעה אשתה ואוכל..ומחשבות שאני אוכל ואשתה .ומה יקרה וכו...

כשחזרתי בערב מהתפילה ראיתי בקבוק ליד המיטה שלי שכנראה שכחתי להחביא אני זוכרת שהחבאתי אותו מיד בארון הבגדים שלי ומיד החלו מחשבות שמא לפני שהחבאתי שתיתי...המחשבות הלכו והתעצמו. ניסיתי לגרש אותן אבל אז הפחד שמא המחשבות עלו לראש בסמוך מוכיחות שאכן שתיתי וכו...

השבת חלמתי שאני אוכלת בטעות ביום כיפור ושוב נזכרתי בבקבוק המים...הלכתי להוציא אותו מהארון שבו החבאתי והיה נראה לי פתאום שיש בו פחות מים ממה שראיתי ביוהכ. מה שהגב11יר את הפחדים.

תשובה

שלום וברכה

.

ומה יכולה ההלכה לתרום לחששות שלך ?

רק לומר שהם חששות שווא.

אין שום סיבה להניח ששתית.

העובדה שיש פחות מים בבקבוק אינה נובעת משתיה. היא נובעת מהתאיידות, וכך טבעי שיהיה.

ואין ההלכה רוצה אנשים שפוחדים.

אי אם ״פקודי השם ישרים, משמחי לב״.

ועל כן, הדבר הנכון ביותר הוא לומר לעצמך כמו שכל עם ישראל אומר לעצמו במוצאי יום הכיפורים ״לך אכול בשמחה לחמך כי כבר רצה ה׳ את מעשיך״,

ולהפנות את תשומת הלב לחיים טובים בשנה המתחדשת עלינו.

כל טוב והרבה שמחה