יום כיפור בהריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/19 21:08 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום

בהריון הקודם, הפלתי בשבוע 8 כיוון שהעובר היה ללא דופק ונראה היה שההתפתחות נעצרה בשבוע 6 ויומיים-שלושה.

בהריון הנ"ל, צום יום כיפור היה בדיוק בתחילת שבוע 6. מדי פעם שתיתי מים ואכלתי גזר/פירכיות במידות ובזמנים המותרים המותרים. אבל לא כל 9 דקות. אלא רק לעיתים.

אני כרגע בהריון. ביום כיפור אהיה באמצע שבוע 10. אני חשה ברע-צרבות איומות שלעיתים מגיעות עד בית החזה (נבדקתי ואושר לי שלא מדובר בבעיות לב, אלא כתוצאה מהצרבת שכנראה מתפתחת לכיב קיבה, זה נדמה ככאבים באיזור הלב)

בנוסף, לחץ הדם נמוך.

כמובן שאני חלשה נורא, בחילות וכו.

במשך שבועות ניסיתי להימנע ממאכלים שמייצרים צרבת, לשתות הרבה מים, לאכול שקדים, אגוזים, קמח מלא, ירקות ודברים בריאים נוספים, אבל זה לא באמת מקל עליי. הקפדתי לאכול ולשתות כל הזמן על מנת לחזק את עצמי והן על מנת למנוע צרבת.

אך מה שעוזר, זו ארוחה כל שעתיים-סנדויץ חביתה, טוסט, אורז.. אך סנדויצ'ים בעיקר. ובאמת שאני אוכלת בכח.

כיצד להתמודד עם הצום? אני חוששת מירידה בלחת הדם, אני חוששת מהתחושה שאני רוצה להתעלף, והן מפגיעה חלילה בהריון שאולי חויתי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

טוב שפנית כבר כעת לשאול את השאלה, עדיין אפשר לפתור. לכן תחילה יש להתייעץ עם רופא שיתן חוות דעת רפואית אמיתית על מצבך בהריון זה. לאחר שהרופא יאמר את דברו אפשר לחזור ולשאול מה ההלכה אומרת.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי