יום השואה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/04/19 20:05 ב בניסן התשעט

שאלה

הרב שלום, אני מודע לאופי הלא-הלכתי קלאסי של השאלה אך אני מעוניין לשמוע את עמדתך. יום השואה השנה מתחיל ברביעי בערב ומסתיים בחמישי בערב. אני בהתלבטות האם ראוי ללכת להופעה מוזיקלית המתחילה ביום חמישי בשעה 22:00. המועד נוח לי יותר מתאריכים אחרים שבהם הופעה דומה מתקיימת אך יש ביכולתי לבחור כנראה בתאריכים אחרים במחיר נוחות מסוים. אשמח לשמוע את עמדת הרב מה ראוי לעשות, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

איני מוצא מניעה מצד יום השואה.

גבולות היום המיוחד הזה הם הכרעה של כלל הציבור, ואין חובה "להחמיר" ביום חמישי בערב.

כל טוב