יד תחת יד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/06/22 17:16 ל בסיון התשפב

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב אבנר פורת

דברים פרק יט כא

וְלֹא תָחוֹס עֵינֶךָ נֶפֶשׁ בְּנֶפֶשׁ עַיִן בְּעַיִן שֵׁן בְּשֵׁן יָד בְּיָד רֶגֶל בְּרָגֶל

תורה תמימה

יד ביד - מכדי כתיב (מזה שכתוב) ועשיתם לו כאשר זמם (לגבי עדים זוממים) לעשות לאחיו, יד ביד למה לי (?), אלא לומר לך, דבר הניתן מיד ליד ומאי (ומה) ניהו (הוא ?) ממון

ב"ק פ"ד א':

חז”ל מסבירים שאין הכוונה שמישהו שחתך את ידו של אחר שיורידו לו יד. אלא משלם פיצוי כספי על מה שגרם ?

תודה ממשה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

נכון.

זה מקור הסבר בגמרא כיצד רמוז בפסוק שזה לא 'יד תחת יד' ממש אלא ממון.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן