טורטיה איחור והורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/06/20 10:46 יב בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב

יש לי מספר שאלות אשמח אם תענה לי

1. האם מותר לקרוא בתפילה בבוקר ברוך שאמר מזמור לתודה ועד לתהילה לדוד כולל ומשם לדלג לברכת יוצר אור אין לי מספיק זמן בבוקר לקרוא את הכל?

2. מה הברכה על טורטיה ממולאת בבשר מטוגנת בשמן עם פרורי שניצל?

3. האם מותר לשאול שאלה שקשורה לשבת אבל שהשאלה עלולה לפגוע בכבוד הורי האם יש לזבבה איסור?

תודה רבה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. ברוך שאמר, מזמור לתודה, אשרי, הללו מן השמים, הללו אל, ישתבח. בשעת דחק.

ב. טורטיה מתירס- שהכל. מקמח- המוציא.

ג. לשאול אותם מותר, רק בצורה שלא פוגעת בהם. לשאול כאן אתה יכול בצורה שתהיה הברורה ביותר אך בסגנון של כבוד כלפיהם.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן