טבעת נישואין שנקנתה בט באב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/20 07:47 יב באב התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני והארוס שלי קבענו תאריך לחתונה בעוד חודש. היות ורצינו לחסוך לחצים בהמשך רצינו לנצל את היום היחיד שהיה לי בו חופש והלכנו לקנות טבעות נישואין בט׳ באב (שילמנו רק מקדמה ולא את מלוא הסכום).

אני יודעת עפ״י שאסור לעשות דברים שגורמים להנאה ביום הזה או לקנות משהו חדש.

האם יש בעיה להתחתן בטבעות האלו?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתזכו להקים בשמחה את ביתכם, ומצרה לרווחה, ומאבל ליום טוב של נישואיכם.

אמנם, היה ראוי לא לקנות את הטבעת בתשעה באב, אולם אין בה שום איסור.

ובוודאי תמצאו את הדרך הראויה לציין את זכרון החורבן לאורך כל ימיכם.

כל טוב ושמחה גדולה