טבילה במקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/03/22 16:37 כט באדר א'

שאלה

היי אני כלה וצריכה לטבול חודש הבא יום לפני החתונה.. יש לי פוביה ממים ,אני לא יודעת לשחות ולצלול יש אפשרות לקבל היתר לטבול רק פעמיים? אם כן ממי אפשר לקבל?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

במקווה לא צריך לשחות ולא לצלול. העומק של המקווה הוא בערך מטר ועשרים ס"מ. בכל מקרה בירידה למים יש מדרגות רחבות כך שלא חייבים לרדת את כל המדרגות, אם לא מרגישים בטוחים.

בטבילה צריך פשוט להתכופף כדי שהראש יכנס למים. זה כמו בחפיפת ראש, מתכופפים לרגע שהראש יכוסה במים ומייד ניצבים בחזרה.

מספר הטבילות

לפי המנהג הספרדי מחוייבות בטבילה אחת, כיון שברכו כבר קודם לכן.

לפי המנהג האשכנזי

מחוייבות בשתי טבילות, אחת לפני הברכה ואחת לאחריה, בגלל הכלל של "עובר לעשיתן".

נשים שאין להן מנהג טובלות פעמיים, פעם לפני הברכה ופעם לאחריה ברכתן במים.

בפועל מציע לך להקדים ולשוחח עם הבלנית שתלווה אותך במקוה ולסכם אתה את כל הפרטים.