טבילה במקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/20 11:19 כו בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני בעזרת השם נכנסת לחודש תשיעי ויודעת שיש סגולה בלטבול במקווה טהרה ושמישהי שמצפה לילד תטבול אחריי כסגולה.

גיסתי עושה טיפולים שנים ומעוניינת להיכנס אחריי לטבילה.

האם מותר לה לטבול אם היא בשבעת הנקיים או שחייבת להיות אחרי נידה בעצמה? כמובן שלא בימים המלוכלכים

תודה רבה ויישר כוח גדול על האתר המצויין

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני מתייחס לעצם הסגולה שהזכרת.

לגבי שאלתך אודות טבילת אשה בשבעה נקיים אין לעשות כן מכיוון שזה יכול להביא לידי טעות שהיא טהורה וכדו', ולכן היום לא טובלים כלל בשבעה נקיים, את יכולה לדחות את הטבילה שלך לימים שהיא יכולה לטבול בימים שהיא טהורה.

יהי רצון שהלידה תעבור בקלות ושמחה וגסתך ג"כ תוושע במהרה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ