טבילה במקווה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 03/10/18 19:32 כד בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות לגבי הטבילה .

1.הבנתי שטבילה מדאורייתא יכולה להתקיים רק במקווה כשר לטבילת נשים, ולא במקוואות גברים שהמים שבהם שאובים וכשרים רק ל"טבילת עזרא". האם הדבר נכון ? ובמידה ואני רוצה לטבול במקווה כשר אשר אינו מקווה נשים היכן אני אוכל לטבול ?

2.נאמר לי בעבר שמספר הפעמים שאני טובל הוא 7 פעמים ויש גם שאמרו לי 4 פעמים רציתי לדעת מהו מספר הפעמים שאני צריך לטבול ? ומה הכוונה כשאומרים "יש נוהגים לטבול 4 פעמים" לפני כל טבילה אני מברך ? או הכוונה היא להכניס ולהוציא את הראש 4 פעמים ? או לצאת ולהיכנס 4 פעמים ? הדבר לא ברור לי

3. מה אני אמור לברך לפני הטבילה ?

4. אני לא הכי בקיא בהלכות שכן אני מתחזק בדרכי והיה ומצאת לנכון להוסיף מעבר לשאלות שלי מידע לגבי הטבילה שען הוא חשוב ול ציינתי זאת בשאלות אשמח שתרחיב תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

1) נכון.

ישנן מקומות שיש שם מקווה מיוחד לגברים. אם אין מקווה לגברים בישוב שלך, ישנה אפשרות לטבול גם בים/ מעיין, במקום צנוע.

2) מעיקר הדין מספיקה טבילה אחת, כמו שצריך, ויש שמקפידים לפחות פעמיים. לגבי מי שטובל 4 או 7 פעמים ויותר, זה כמובן לא חובה, רק לתוספת טהרה.

מספיק להוציא את הראש בלבד, בכל פעם (ואפי' אצבע אחת).

3) לא מברכים.

4) בימנו, טבילת גברים הוא מנהג טוב, לתוספת קדושה וטהרה.

ברכה והצלחה