טבילה במקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:10 כב באדר התשפ

שאלה

כבוד הרבנים

הנחיה כיום היא שהמקוואות סגורים

כשאני מתקלח לקראת שבת, באיזו צורה ניתן להפוך את מקלחת זו למעיין טבילה במקווה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי דעת רוב הפוסקים גם במקלחת שהצנורות מחוברים בקרקע אפשר לצאת ידי חובת טבילת גברים, שהרי התירו גם לשפוך ט' קבין של מים. הכמות צריכה להיות בבת אחת ועל כן יש לשים את המשפריץ מים ("תוש") תלוי למעלה ואז לעמוד מתחת לזרם כ - 3-4 דקות, בזרם בינוני יש לפחות ט' קבין (לפחות 18 ליטר) ויש להניח את הידים על הלב ברפיון שיוכלו המים לשטוף את כל הגוף וכן ראוי לשטוף את הרגלים קודם שפיכת ט' קבין.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .