טבילה במקווה לפני החתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/12/18 20:34 טז בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני מתחתנת בעז"ה בעוד מספר חודשים.

שאלתי היא כמה ימים לפני מועד החתונה אפשר לטבול במקווה?

מה הכי הרבה ימים שאפשר לפני התונה להגיע לטבילה?

והאם אפשר להגיע עם לק ג'ל על האציפורניים?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

מזל טוב שתזכו לבניין עדי עד.

1) לגבי הקדמת הטבילה, לכתחילה צריך לסמוך את הטבילה, כמה שיותר לחתונה.

במקרים מסוימים אפשר להקל ולהקדים את הטבילה יום, או יומיים, לפני ליל הטבילה הסמוך לחתונה. (וכמובן שרצוי להתייעץ עם הבלנית/ מדריכת כלות, בעניין)

2) לכתחילה עדיף שלא. בשעת הצורך זה אפשרי, רק שצריך להקפיד שהלק יהיה שלם, ומסודר היטב על כל הציפורניים. אך אם הלק מתחיל להתקלף ואינו שלם, צריך להסירו לחלוטין מכל הציפורן, או למרוח אותו מחדש על כל הציפורן.

ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן