טבילה במקווה לפני החופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/04/18 08:51 יב באייר התשעח

שאלה

שלום רב,

אני מתחנת ב10.5 בע"ה.

כדי שלא אהיה נידה בחופה אני לוקחת גלולות לדחיית המחזור כך שהמחזור האחרון שלי הסתיים ב12/04.

לפי מדריכת הכלות אני אמורה לטבול במחזור האחרון ולאחר שבעה ימים נקיים.

מה שאומר שאני טובלת במקווה כשלושה שבועות לפני החתונה (דבר שלא היה ניראה לי הגיוני והיא עשתה שאלת רב שאמר לה שאכן אני יכולה לטבול גם אם זה שלושה שבועות לפני החופה.) התייעצתי גם אם מדריכת הכלות הראשית של הרבנות ועוד רבנית שמתעסקת בהלכות טהרה והן אמרו לי שיש לטבול מקסימום שלושה ימים לפני החופה ולא יותר ובמיוחד לא שלושה שבועות.

יש לציין שאני ובעלי לא שומרים נגיעה כלל (בע"ה נשמור לאחר החתונה)

תודה על המענה ושבוע טוב ומבורך.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיו לכם חיים טובים ומאושרים, קדושים וטהורים.

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה כראוי.

בוודאי שיש חובה לטבול קרוב ככל האפשר לחופה, ועל כן התשובה של מקסימום שלושה ימים לפני היא הרבה יותר מכוונת להלכה.

כל טוב