טבילה במקווה כדי להפוך ליהודי כשר

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/12/18 10:02 ח בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בן 25, ואמא שלי לא יהודיה.

ברצוני לשאול העם אני יכול ללכת למקווה?

לא יודע עם צריך לציין שאני רוצה להניח תפילין וקורא תהילים.

בזמנו הייתי קורא פרק יומי בכל יום אבל תמיד יש מורדות ועליות.

הבעיה שכנראה חסר לי טבילה במקווה כדי שיהיה יהודי כשר על ידי חז"ל.

העם אני יכול לפנות בצורה פרטית לאחד המקוואות ולבקש טבילה?

חשוב לציין שאני לא מחפש צומי ולא רוצה שיעשו לי עיניים ולכן מעדיף שהכל יהיה בשקט בלי רעש וחיפזון.

אני מציין גם שאמא שלי לא יהודייה אבל גם לא נוצרייה, ואבא שלי יהודי.

לפי מה שהבנתי כדי להיות כשר אני צריך טבילה במקווה וגם כדי להניח תפילין בצורה שתהיה שלמה על ליבי.

אני מנסה לעשות שבתות רוחניות אבל זה דיי קשה. אני עושה חשבון נפש כל הזמן ומוצא את השבת למנוחה מנטלית מכל הבלגן שאני נמצא בו.

אני צופה בערוץ ההידברות והוא מחזק מאוד.

היו סימנים שהבנתי שמתירים לי להניח תפילין אבל בכל זאת אני רוצה שלפי חז"ל אני יהיה גם יהודי.

הרי יש המון יהודים כשרים שמספיק שהם מניחים תפילין ועושים מצוות שבהישג ידם וזה נחשב להמון. האם גם אני יכול?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שברצונך לדבוק בדרך התורה של עם ישראל.

זו אכן הדרך הנכונה, הדורשת הרבה עבודה ועמל.

ניכר מדבריך ורצונך לדבוק בדרך התורה, שיש לך זיקה גדולה ומשמעותית ליהדות.

אך דע לך שכדי להפוך להיות יהודי לכל הדעות, אין זה מספיק לטבול בלבד, זה דורש קבלת המצוות באופן מלא.

ולכן מתוך הערכה לרצונך הכנה, אני מציע לך לפנות לרב מקומי שיעזור לך בתהליך גיור מסודר.

מאחל לך בהצלחה רבה, ומברך אותך שתצליח למצוא את הדרך העולה מעלה מעלה.