חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/20 14:59 ו בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני יוצאת עם חבר שלי כבר כשנתיים וחצי, שנינו דתיים, בני 23.

מבחינתי אני מרגישה מוכנה לחתונה ולהתקדם שלב, אך החבר שלי לא בכיוון לחתונה בכלל. הוא מרגיש שזה לא הזמן המתאים, שהוא רוצה להשקיע בלימודים (לקראת אוניברסיטה), ושזאת הוצאה כספית גבוהה שהוא מעדיף לדחות כמה שאפשר. רוצה להדגיש שאין לנו בעיות כלכליות ב"ה.

אני מבינה מאוד את הדברים שהוא אומר, אך במקביל קשה לי להתחבר אליהם, במיוחד שהוא אומר שלדעתו הדבר שנכון לעשות הוא לחכות עוד כשנה +, וגם אז זה יהיה תלוי במצב של שנינו ומה נעשה אז.

אני לא יודעת אם הדבר הנכון הוא להעלות את הנושא ולדבר עליו (כשברור שאין הסכמה בינינו), או לתת את הזמן לעשות את שלו.

אשמח לייעוץ, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

המציאות בה אתם נמצאים משותפת לזוגות רבים רבים.

הקצב שונה. ויש עוד הרבה דברים המבדילים ביניכם.

זה טיבה של זוגיות.

הדבר אינו אומר שצריך לקבל את זה. אבל צריך להכיר בזה, ואז לבחון מה נכון לעשות.

בשל העובדה שאני לא איש מקצוע בייעוץ לנישואין – מה שאני אומר הוא עצה. לא דבר מה מקצועי, אלא דברים שלמדתי מניסיוני.

ואת כמובן תעשי את הטוב בעינייך.

הדבר שנראה החשוב ביותר הוא השאלה האם יש בפניכם מסלול שאתם יודעים שאתם הולכים בו.

ועל זה כדאי לדבר.

בראש ובראשונה לשאול האם יש משהו שאפשר שישנה את דעתו: שיחה עם חבר קרוב שהתחתן; אם הוא למד בישיבה או במכינה – קשר עם רבו; וכדו'. לא כל דבר שנאמר נכון לקחת כקבוע.

אולם אם אכן זה המצב – על זה כדאי לדבר.

כי אם מדובר בדחייה לתקופה, אפילו ארוכה, אבל מוסכמת וידועה, ויש לך יסוד משמעותי להניח שתעמדו בו – יהיה נכון בדרך כלל לא להיפרד אחרי זמן כה רב שאתם ביחד.

אולם, אם מדובר בדחייה לתקופה לא ידועה, בלי לקבוע מועד סיום – את מסתכנת. את מסתכנת בבחור שלא יודע להחליט; את מסתכנת בכך שהוא ידחה עוד ועוד; את מסתכנת שאולי בכלל הוא ירצה להתחבר אל מישהי אחרת וכדו'.

זו עצתי. אם יש מסלול – להמשיך. אם לא – לשקול.

כל טוב והרבה שמחה