חתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/20 21:21 כד בכסלו התשפא

שאלה

היי ,

אני ובן זוגי מאורסים ומעוניינים להתחתן

רציתי לדעת אם אנו יכולים להתחתן ברבנות

הוא ילד להורים שהאמא יהודיה

והאבא נוצרי

וההורים שלו לא התחתנו

ראיתי שלפתיחת תיק ברבנות צריך את התעודת נישואין של ההורים אז רציתי לדעת אם יהיה לנו בעיה להתחתן

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בעיה הלכתית בכך, אלא שצריך להביא אשור יהדות של האמא של החבר, כאשר יש אישור כזה (או אם התחתנו ילדים של האמא). אם אמנם יש מסמכים לאמא אין בדרך כלל בעיה, אפשר להעזר בגוף שנקרא שרשים, שהם עוזרים במקרים כאלו למצוא תעודות וכו'. על כן תפני בבקשה לשרשים שיעזרו לך או אם יש לחבר שלך אפשרות לגשת לבית הדין לקבל אישור יהדות של האמא, ואז תוכלו להנשא בשמחה. זה לפעמים פרוצדורה אבל בדרך כלל לא מסובכת. אם אין אישור יהדות לאמא שלו, כאן המצב יסתבך ויש כמה אפשרויות, אבל כדאי ללכת בדרך הסלולה והטובה ואי"ה תעברו הכל בשלום ושמחה.

חנוכה שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ