חתונה בספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:37 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום,אני מוזמן לחתונה של אחיינית בספירת העומר השנה בראש חודש אייר.האם מותר לי לבוא ואם כן האם מותר לי להתגלח לכבוד זה.בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

כדי שהחתונה תתקיים – הם היו צריכים להירשם במועצה הדתית, הפועלת לאור הוראות הרבנות.

על כן, אם החתונה מתקיימת הדבר מהווה בדרך כלל הוכחה שהיא אושרה, ולכן מותר ללכת אליה, ולמעשה מדובר בשמחת חתן וכלה.

האם להתגלח ? יש צדדים לכאן ולכאן. אני נוטה לא להתגלח, כי העובדה שזו שמחתם, ואנו באים לשמח אותם, אינה צריכה לגרום לנו להתנכר למנהגי האבלות האישיים שלנו בספירת העומר.

כל טוב ובשמחה