חשש מלהיות משגיח כשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/06/20 05:54 י בסיון התשפ

שאלה

רציתי להתייעץ.הוצע לי להיות נגד כשרות בצבא קבע בגדוד.נכנסתי וראיתי רב פלוני שמראה חרקים בפטריות,אורז,רוסקוס,גמבה וכ וכו. חשבתי לעצמי שזה יכול לקרות לי בקלות שלא אשים לב לחרקים המזערים ביותר האלו שקשה מאוד לראות אותם.אני מפחד.אני מפחד להכשיל אנשים ולקחת אחריות.אבל אולי אם לא אקח אחריות יבוא מישהו שלא אכפת לו כמוני? אני מפחד שאכשיל אנשים באיסור חמור של אכילת חרקים.מאידך מדובר במשכורת ובעבודה ובעזרת השם להתחיל את חיי ולהתחתן בבוא העת.אפשר עצה שתעזור לי להחליט.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

התחושה שלך היא מבורכת מאוד. הרצון שלא להכשיל אחרים - הוא חיוני מאוד. יראת החטא היא יסודית ומהותית מאוד, ואתה צריך להיות שמח שהיא קיימת בך, ואתה מבין היטב את המשמעות של הכשרות.

התחושות האלה נמצאות בחז״ל ביחס לדברים רבים, כגון ביחס לדיין שפוחד שהוא ידון שלא כדין, ונאמרו על כך דברים חמורים מאוד, או ביחס לרופא שפוחד שהוא יזיק תוך כדי רפואתו.

חז״ל לימדו אותנו שמתוך הפחד הזה - צריך להתחזק. לא להחליש.

ובדיוק כפי שכתבת: יש צורך במשגיח כשרות; יש צורך ברצון שלא להכשיל אחרים; ולכן - מתוך יראת החטא הזו אנו פועלים, ומנסים לעשות כמיטב יכולתנו, ולהימנע משכגיאות או חולשות, וה׳ הטוב יכפר בעד.

על כן, אני מחזק מאוד את הרצון שלך לעשות את הדברים בדרך הזו, ולהתפלל לריבונו של עולם כי לא תיארת תקלה תחת ידך.

כל טוב