חרקים בתפוז

האם יש בעיה של חרקים בתפוז? ואם כן איך מנקים אותו?

תוכן התשובה:

בתפוז ישנו חשש לנגיעות פנימית (בבשר הפרי) וחיצונית (על גבי הקליפה):

נגיעות פנימית - חלקי פרי רכים או ממוסמסים עלולים להעיד על נגיעות, (בפירות מהשווקים מגידול חקלאי מסודר ומרוסס נגיעות פנימית אינה מצויה). במידה ונמצאו חורים או מקום רך ומעוניינים להשתמש בפרי - יש לפרוס את הפרי לפרוסות, להמתין כחצי דקה ולחפש תולעים לבנות בעלות נקודה שחורה בראשן. אם מוצאים תולעים כאלו לא מומלץ לאכול את כל הפרי, גם לאחר הסרתן, משום שקרוב לוודאי שישנן תולעים נוספות.

נגיעות חיצונית - יש להסב תשומת לב מיוחדת לכנימות המצויות ודבוקות על גבי קליפתם של רוב פירות ההדר (למתבונן על הקליפה הן עלולות להדמות כנקודת לכלוך כהה). גם כאשר לא עושים בקליפה כל שימוש - עלולות הכנימות להדבק לידיים בעת הקילוף, ומהן לעבור אל הפרי, או אל המאכל והכלים שבהם עוסקים באותה העת. משום כך יש להקפיד על נקיון הידים לאחר הקילוף, ובמידת הצורך לשטוף גם את הפרי תחת זרם מים.

כאשר עושים שימוש בקליפת הפרי, לצורך ריבה, לגרד אותו או לערבו במאכל, כנימות אלו בעייתיות במיוחד, במקרה זה יש להתבונן על קליפת הפרי - אם היא נקייה אז אפשר להשתמש בה, אך אם מופיעות עליה נקודות קטנות, יש להסירן עם סכין, או באמצעות שפשוף הקליפה בסקוצ' וכדומה.

מיץ תפוזים - בכדי להכין מיץ מפירות הדר יש לבדוק אותם תחילה, כפי האמור לעיל. בנוסף יש להתבונן על קליפת הפרי - אם היא נקייה אז אפשר להשתמש בה, אך אם מופיעות עליה נקודות קטנות, כדי שבמיץ לא יתערבו כנימות יש לשפשפה היטב לפני הסחיטה, או לחילופין לסנן את המיץ לאחר מכן.

התשובה התקבלה מרבני כושרות, שאלות בנושאי כשרות
ב בחשון התשעט
,
11 באוקטובר, 2018
לקריאה נוספת
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

השר אלקין עם ראשי השומרונים צילום: יח"צ

שיתוף פעולה מפתיע של מועצת שומרון עם קהילת השומרונים

קרא עוד