חנוכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/12/19 20:05 יד בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שאלה: אני נמצאת בחוץ לארץ בביקור אצל ההורים. בקשר לחנוכה. אני אשה חרדית. אם המשפחה שלי לא מקפידים להדליק את הנרות בצאת הכוכבים ולא יושבים ליד הנרות חצי שעה בגלל שחלק מהם עובדים וכדומה וגם הם לא חרדים. האם כדאי שאני ידליק את הנרות בחנוכה בזמן הראוי וישב ליד הנרות חצי שעה ואחר מכן ידליק איתם ביחד??? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום

אם הם מדליקים בזמן המותר אף לאחר צאת הכוכבים, אזי יש להמתין להם. ולאחר הדלקתם ללמוד ליד הנרות או לשוחח יחד על נס החנוכה.

אם הם מדליקים בזמן מאוחר מאד, אזי הדליקי בצאת הכוכבים בעצמך.

כל טוב