חמץ בפסח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/04/19 16:27 יב בניסן התשעט

שאלה

צהריים טובים הרב,

האם מותר לי לישון בחול המועד בדירה של חבר שבה אני יודע בוודאות שיש חמץ גמור ואז אני אעבור על איסור בל יראה או שבגלל שאותו חמץ לא שלי אז מותר לי לישון שם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין איסור לראות חמץ או להיות במקום שיש בו חמץ.

רק לזכור שהתורה וחז"ל עשו הרחקות מיוחדות מחמץ, יותר משאר איסורים, בגלל שזה דבר שאנחנו רגילים לאכול כל השנה, ויש חשש שיאכל בטעות, ולכן תעשה לעצמך גדר מיוחד שלא יהיה שום חשש שבטעות תאכל מהחמץ, ונראה לי שנכון שלא תאכל בכלל בדירה ההיא.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן